Forside » Tips » Google » Google assistent taler dansk!

Google assistent taler dansk!

11. september 2018 | Google

Ja, så kom turen endelig til os i Danmark. I går aftes kl. 21 lancerede Google den danske version af assistenten via den medfølgende Google-app til både iOS- og Android-smartphones (kan dog også bruges via appen ”Google”). Apples Siri er dermed ikke længere alene, og det bliver spændende at udforske hvem af de to unge damer, der taler og forstår bedst dansk. Siri har nogle år på bagen, og umiddelbart skulle man tænke, at Apple har et kæmpe forspring, men det vil vi lade brugerne teste og vurdere.

“Google har i årevis været kendt som en søgemaskine. Det er vi fortsat, men med Assistenten går vi skridtet videre og hjælper folk med at få ting gjort i hverdagen – altså udføre handlinger,” siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef i Google Danmark.

Hvad er Google Assistent?

Forestil dig Googles velkendte søgemaskine. I stedet for at skrive din søgning, ja, så taler du bare i stedet. Du kan sådan set spørge om alt; hvor og hvornår landsholdet spiller næste kamp, vejrudsigten i eftermiddag, nærmeste supermarked – alt hvad du kunne finde på at søge efter på Googles velkendte søgemaskine. Google fortæller dog, at produktet er i beta – og altså stadig er under udvikling – og at de langt fra er færdige med alle processerne bag Google Assistent.

Forbind din Google Assistent med andre tjenester/enheder

Google Assistent er dog på mange måder smartere end Siri. Den kan for eksempel forbindes til musik- og filmtjenester, hvor du kan bede Assistent starte næste afsnit af Suits på Netflix eller bede den afspille din yndlingssang på Spotify. Du kan også bede den ringe op for dig, sætte en alarm og et hav af andre almindelige hverdagsopgaver. Snart vil danskerne også kunne få fingrene i Google Home – søgefirmaets bud på en smart højtaler, hvor Google Assistent kan bruges til at skrue op og ned for lyd og lys.

Egenskaber kort fortalt

Google Assistent kan hjælpe med en lang række hverdagsrutiner via din smartphone eller tablet.

  • Google Assistent forstår og svarer på dansk, og når du bruger assistenten, bliver den løbende bedre til at forstå og afkode din verden, så den med tiden bliver mere personlig, mere relevant og mere brugbar for dig.
  • Google Assistent lanceres til Android (6.0 eller højere) og iOS (10 eller højere) og virker således på både iPhone, iPad og en lang række Android-telefoner og -tablets.
  • Google Assistent kan hjælpe dig i andre tjenester som for nuværende er Netto, Matas, YouTube, Netflix, SAS, Viber og Coop.